2.6 Neurologisesti inklusiivinen tanssiteos?  

Vika päivä ennen kesätaukoa, Jasmiinan ohjaaman keskustelun teema: Neurologisesti inklusiivinen tanssiteos  

Janina Rajakangas: Jasmiina moderoi keskustelua neurologisesti inklusiivisesta tanssiteoksesta. Mikä se on? Miten sellainen tehdään?

  • Mietittiin mikä tähän astisessa teosprosessissa ja harjoituksissa on toiminut neuromonimuotoiselle ryhmälle (eli kullekin tanssijalle itselleen) ja mikä ei? Mitä voisi lisätä?

  • Tämän keskustelun tuloksena tehtiin seuraavaa: nimettiin kaksikieliseen työryhmään kääntäjät. Ts ihmiset joiden luokse ei-suomea puhuvat voivat mennä saadakseen simultaanikäännöksen.

  • Tarkensimme ja kävimme läpi kosketukseen liittyviä sääntöjä, miten koskettamiskyselyjä tehdään tanssijoiden kesken, ja otetaan lämmittelyyn mukaan EI:n sanomisen harjoitelu liittyen kosketukseen.

  • Varmistettiin, että kaikki tietää, mitä ”neurologisesti inklusiivinen” ja neuroepätyyppinen tarkoittaa (huomattiin, että kaikki ei tiedä) ja lisättiin seuraavaan teemakeskusteluun lisää keskustelua aiheesta

  • Päätettiin tuoda harjoituksiin stimmileluja, joita tanssijat voi käyttää harjoittelun lomassa.

  • Purettiin ”kommunikaatio kuilua” esimerkiksi siinä miten tylsyys sanalla voi olla negatiivinen konnotaatio vaikka neuroepätyyppinen voi kuvata sillä vireystilan tai vaikeutta keskittyä


Fri Nilas Lindell:

Tervetuloa kaaokseen. 

Meidän arkeen. 

Tervetuloa meidän kaaokseen, missä saattaa tuntua että olet kuin kupla limsapullossa.

Ravistettu limsapullo. 

Tervetuloa meidän kaaokseen! Meidän maailmaan. Meidän arkeen.

Paikkaan missä kukaan ei kuuntele ohjeita, koska huomio jo seuraavassa asiassa. Paikkaan, missä kaikki pinkoaa kuin tuhat flipperipalloa samaan aikaan. 

Paikkaan, missä voi tulla olo, että olet kuin labyrintissä ja karttaa ei ole olemassa.

Tervetuloa meidän kaaokseen! Meidän maailmaan. Meidän arkeen.

Paikkaan, missä mietit “mitä täällä oikein tapahtuu?” Paikkaan missä kysymyksesi kuullaan mutta kukaan ei vastaa, koska seuraava asia on jo tapahtumassa. Paikkaan, missä improvisaatio on arvokas taito, koska ei ole olemassa kaavoja tai lokeroita.

Tervetuloa meidän kaaokseen, maailmaan ja arkeen.

Ei haittaa, vaikka et pysy kartalla mitä täällä tapahtuu. Ei haittaa, vaikka tuntuisi kuin lentäisit seinästä seinään. Ei haittaa. Tule sellaisena kuin olet. Syleile tämä on kaaos. Tämä on meidän arki. Tämä on meidän elämä. Tervetuloa.

Täällä saat stimmatta, hyppiä, seurata kaikkia impulsseja, sekoilla, unohtaa, jumittaa, olla eksynyt, ihmetellä, toistaa, toistaa, mennä täysillä, tuntea vuoristoradan kaikki tunteet, tanssia, tehdä asia kerrallaan, tehdä kaikki asiat samaan aikaan, kävellä silmät kiinni, piiloutua huppariin, olla syömättä punaisia ruokia, nähdä arjen kaikki värit. Tervetuloa meidän kaaokseen, maailmaan ja arkeen. Täällä saat elää.  




Previous
Previous

4.8, 7.8 ja 8.8 kesätauko on ohi

Next
Next

29.5. Ilotulitusta ja pihalla oloa