18.8 Läpimeno ja keskustelu: Neurokirjo

Fri Nilas Lindell: Tehdään läpimeno. Läpimenon pohjalta kirjoitan tämän tekstin: 

Kun yrittää uupumuksen asti olla kuin muut. Kun olet aina huomannut ja tiedostanut että olet vähän erilainen. Aina vähän, hmm, erilainen, poikkeava, olo että et kuulu joukkoon. Teet tuhat kertaa enemmän töitä, ettei kukaan huomaa että olet erilainen. Yritän naamioitua ja esittää että olet vähän eri kuin mitä sisältäsi tuntuu. Menee kauheasti voimia ja jaksamista. Tuntuu että sinun pitäisi juosta että edes pysyt paikallaan. Ja silti muut ympärilläsi vain etenevät ja jäät niiden taakse. Yrität tosi kovaa olla jotain vähän eri, kuin mitä olet. Lopulta et edes itse tiedä kuka olet. Et tunnista häntä, joka esittelet että olet. Et tunnista häntä, joka sisälläsi tunnet että olet. Et halua pysähtyä, koska silloin sekä sinä että muut huomaavat että olet joku muu, kuin hän joka olet koko aikuiselämän esittänyt että olet. Esittelet ja taistelet. Esität mielikuvaa jostakin. Kunnes tulee hetki kun et jaksa enää. Kunnes tulee hetki kun et enää jaksa ja joudut kohtaamaan itseäsi. Kohdat kaikki sun ominaisuudet, kaikki mitä olet yrittänyt peitellä. Kaikki mitä et halua olla, mutta silti olet. Pysähdyt. Et jaksa enää paeta. Tämä on sinä. 

Janina Rajakangas: Jasmiina moderoi keskustelua teemalla: neurokirjo 


Neurokirjo (oma kokemus, tietoisuus ja konseptina käsittely)

  • Puhumme läpi mitä tarkoittaa neurokirjo

  • Puhumme läpi pienryhmissä ja kokoontuen yhteen omia kokemuksia suhteessa neuromoninaiseen työryhmään, neurokirjoon ja Tanssija teoksen harjoituksiin, sen sisältämiin rakenteisiin.

  • Puhumme teoksesta esitystapahtumana, sisältövaroituksista ja saavutettavuudesta. Yhteys neurologisesti inklusiivisen teoksen, prosessin työtapojen ja relaxed performance konseptin välillä on työryhmälle jo selkeä


Previous
Previous

29.8 Siirrymme Kiasmaan

Next
Next

4.8, 7.8 ja 8.8 kesätauko on ohi